Prefer English?

vrijdag 19 juli 2013

Supertrash EK jurkje

Hoewel ik normaal alleen maar foto's plaats, is het tijd voor een beetje tekst. Gisteren zag ik namelijk bij de AH de jurk van supertrash liggen. Normaal gesproken ben ik niet echt fan van oranje (niet van de kleur en niet van voetbal, hoewel ik natuurlijk wel wil dat ze winnen, zolang ik het maar niet hoef te zien), zag ik de mogelijkheden van deze jurk wel erg zitten! 6 verschillende manier om hem te dragen, dat lijkt me wel wat!

Echter, zoals altijd, heb ik nog wel wat verbeterpunten. Dat gaan we dus even aanpassen. Zoals ik al zei, ondanks dat ik een van de weinige Nederlanders ben die daadwerkelijk oranje nog enigszins staat, ben ik niet echt dol op de kleur. Daarnaast heb ik nog een mooi rood stofje liggen, dus dat moet wel goed komen! En als m'n vriendje zich dan, zoals gewoon in blauw en een beetje wit hult, dan voorzie ik daar ook geen problemen.

Het stofje schijnt ook "ietwat" door. Nu kun je daar prima een topje onderaan trekken, zeker aangezien ik toch nooit iets zonder BH aantrek, maar jammer is het wel. Maar ach, we gingen toch al voor een ander stofje! Het doorschijnen heeft echter misschien ook iets te maken met het volgende puntje.

De one-size-fits-all maat. Ja, ook ik met mijn maatje XXL kom prima in het jurkje, maar of dat prettig is om te zien, dat is een ander verhaal. Ik moet zeggen dat ze wat dat betreft een prima stofje hebben gekozen, ik voel me helemaal niet beklemd, maar toch zit het wat mij betreft allemaal iets te strak. Dus we maken hem een paar maatjes groter, voor mezelf en m'n omgeving. Dat kan heel makkelijk, want het model is heel simpel.

Het model bestaat uit een voor- en achterpand (die hetzelfde zijn) en mouwen. Aan het voor-/achterpand zijn kort mouwen aangeknipt en daar wordt dus nog een langere mouw aangezet. Ze hebben het ontzettend slim aangepakt, door de nek zo te maken, dat deze ook wat lager kan gedragen kan worden als een tube-top. De mouwen functioneren dan als tailleband. De andere optie voor je mouwen is om ze om je nek te knopen. De aanhechting van de mouwen vormt dan een soort waterval-hals, wat ik uberhaupt heel mooi vind.

Om het model een beetje aan te passen, heb ik het dubbel gevouwen en over getekend op papier. Door de vouw een paar centimeter op te schuiven, kun je wat ruimte creeeren. Niet te veel, want dan zakt het jurkje gewoon af. In je schouders kun je dezelfde truc uithalen, gewoon recht naar beneden, evenwijdig aan de stofvouw een lijn trekken en daar een paar cm tussenleggen. Als je een mouwsgat hebt, wil je dat daar zeker niet doen, want dan past je mouw niet meer.  Ik maak de mouw wel iets langer, ik hou van erg lange mouwen en dat maakt het knopen ook iets makkelijker. Dat is ook niet zo moeilijk, je wilt het uiteinde even breed houden omdat het om je arm moet passen, dus terwijl je het midden het midden houdt schuif je het uiteinde een stukje op. Of eigenlijk teken je een middenlijn in de mouw, je trekt je middenlijn door zolang als je de mouw wilt hebben en dan teken je daar aan weerszijde de helft van je uiteinde aan (als een T-vorm). Daarna trek je een lijn tussen het breedste punt van de mouw, haaks op je middenlijn en het uiteinde. Zeker voor tricot met stretch, hoef je de mouw verder niet aan te passen, omdat de stretch ervoor zorgt dat het mooi aansluit.

Tip van de juf van B+C (Bernadette Drenth): Mocht je het jurkje juist iets te groot vinden, trek je het binnenstebuiten aan (dus met de naden naar buiten). Dan kun je zelf (of bij voorkeur iemand anders vragen) het zo af spelden dat het wel zit zoals je wilt. Let er wel op dat je aan beide kanten evenveel weg haalt, scheef is meestal niet zo mooi.


Conclusie: Complimenten voor Supertrash, dit is zeker een jurkje dat ik met wat aanpassingen graag zal dragen!

Voorlopig zal het nieuwe, aangepaste jurkje echter nog even moeten wachten, want er moet nog veel werk aan m'n proefschrift gebeuren. En ik heb nog een kleinigheid te maken voor morgen, voor een nieuwe kleine aardbewoner. Mag eigenlijk niet, maar ik heb een nieuw ideetje en ik vind het echt veel te leuk om te proberen!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten